Cultuurreizen


Markenhage heeft uitstekende ervaringen met cultuurreizen. Deze reizen hebben als doel om leerlingen uit onze examenklassen nader te laten kennismaken met andere aspecten van een volk, stad en cultuur dan zij in eigen land gewend zijn.

Deze buitenlandse excursies zijn dus geen vrijblijvende ‘schoolreisjes’. De leerlingen bereiden zich in groepen voor op een programmaonderdeel van de reis. Vaak maken ze er een verslag en website over. 
Een en ander bevordert letterlijk en figuurlijk de verbreding van hun horizon. Dat zo’n reis tevens een sociaal effect heeft, is natuurlijk mooi meegenomen. 

DEELNAME


De cultuurreizen vinden plaats in de week voor de herfstvakantie en duren 6 dagen. De totale kosten bedragen ± € 675,- . Dit is inclusief reiskosten, accommodatie, transfers, alle maaltijden, vervoer ter plaatse, entree voor musea, evt. visum en excursies. Er is een keuze om deze kosten in één keer te betalen of om deel te nemen aan het schoolspaarsysteem. Informatie hierover verstrekken we na aanmelding en acceptatie van de nieuwe leerlingen. 

Gedetailleerde informatie over de inhoud van de reizen vindt plaats tijdens de extra ouderavonden kort voor het vertrek. Bij vragen kunt u altijd contact met de school opnemen