Jouw nieuwe school

Op Markenhage krijg je alle gelegenheid om in een warme en uitdagende leeromgeving je talenten te ontplooien. Je kunt jezelf zijn en er is op allerlei gebied veel te kiezen. Daardoor kun je niet alleen een diploma behalen op je eigen niveau, maar ook andere vaardigheden ontwikkelen die voor je toekomst van groot belang zijn.Daltononderwijs

Daltononderwijs is geschikt voor iedere leerling en sluit goed aan bij de manier van werken op je basisschool. Leren op Markenhage is: actief kennis opdoen en toepassen, zelfstandig of samen met anderen je werk leren plannen en eigen keuzes leren maken. Als je dit van jongs af aan leert, lukt het later tijdens je studie of werk ook goed.

Markenhage laat je extra kennis maken met cultuur. Denk aan beeld en geluid, dans, muziek, vormgeving en techniek en drama. Als je wilt, kun je dit uitbreiden met de Podiumklas, Atelierklas, Rockblock of Cultblock.

Brugklassen op Markenhage

Op Markenhage hebben we twee verschillende brugklassen. Mavo/havo brugklassen en havo/vwo brugklassen. Om toegelaten te worden op Markenhage moet je minstens een vmbo-tl/mavo diplomaperspectief en vmbo-tl/mavo plaatsingsadvies hebben.
Onze brugklassen en de tweede klassen zien er als volgt uit:

Toelatingscriteria

In het schema hieronder vind je wat de toelatingscriteria zijn voor onze brugklassen.

Plaatsingsadvies 

M         

M/H     

M/H      

H         

H/V     

H/V     

V       

Diplomaperspectief  

M

H

H

V

Welke brugklas? 

M/H 

M/H

M/H

H/V

H/V

H/V

H/V 
Veelgestelde vragen

Klik hier om de antwoorden op de meest gestelde vragen te vinden. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan gerust contact met ons op.