Actueel

5e en 8e plaats voor vmbo-debatteams

Bericht geplaatst op: 11-4-2019Prachtige 5e en 8e plaats voor vmbo-debatteams!

Op 5 april jongstleden vertrokken de leden van het vmbo-debatteam, onder begeleiding van Simone Verhees en ondergetekende, richting Wijk bij Duurstede om deel te nemen aan het NK voor vmbo-debatteams. 

De dag zou bestaan uit 3 ronden, met daarin 3 verschillende stellingen. Twee van deze stellingen konden wij thuis al voorbereiden en de laatste stelling was een zgn. ‘verrassingsstelling’. De stellingen die we hadden voorbereid waren:

- Kindhuwelijken moeten bij grote armoede worden toegestaan. 
- Vrouwen zouden na hun studie een bonus moeten krijgen van de overheid, mits zij fulltime gaan werken!

Twee pittige stellingen, waarbij we zeker een voorkeur hadden of we ‘voor’ of ‘tegen’ zouden zijn. Helaas troffen we het niet en lootten bij beide stellingen de ‘kant’ die we liever niet hadden gehad. We wisten echter dat dit kon gebeuren en waren hier ook goed op voorbereid.
Aangezien we 9 debaters bij ons hadden, hadden we twee ploegen meegenomen. Markenhage 1 bestond uit: Bibi Slagter, Ndidi Obi, Liv van Dongen en Charlotte Scherpenhuizen. 
Markenhage 2 bestond uit: Manou Plinck, Lotte van Domselaar, Sara van Raalte, Damian Boer en Levi Martens. 

Beide teams wonnen 2 van hun 3 debatten! Markenhage 1 verloor van de latere kampioen en Markenhage 2 van het team dat op de 3e plaats eindigde.
Echter; de verschillen waren minimaal en de debatten waren enorm spannend. 
De teams argumenteerden, ondanks de moeilijke uitgangspositie, enorm goed en maakten het de tegenstanders verschrikkelijk lastig.

Toen de stofwolken waren opgetrokken, behaalde Markenhage 1 een prachtige, gedeelde, 5e plaats en Markenhage 2 eindigde op de 8e plaats. Markenhage 1 kwam slechts 3.5 punt te kort op de nieuwe Nederlandse kampioen.
Een groot compliment aan deze toppers, die zich allemaal als 1 team hebben voorbereid en we kunnen dus stellen, dat het een gezamenlijke prestatie van ons allemaal was!
Ook ondergetekende (coach/trainer/begeleider) was enorm onder de indruk van datgene wat onze leerlingen gepresteerd hebben die dag. Maar, en veel belangijker, de leerlingen waren ook enorm trots op zichzelf en meer dan terecht!

Wellicht nog een groter compliment kwam van onze tegenstanders, die onze ploegen als zeer sportief, positief en opbouwend hadden ervaren. Concluderend kan ik stellen dat er alleen maar positieve punten zijn te benoemen. Een hechte, goede ploeg die op een positieve manier een prachtige prestatie heeft weggezet. Wat kan ik nog meer vragen?


Ook namens S. Verhees,

T.Rijnen

 Terug